Zaterdag 9/10 speelden de Junioren (U16) van de Mamba’s tegen The Hague Barbarians, een clusterteam van RC Te Werve, de Voorburgse RC en The Wassenaar Warriors.

In het begin van de wedstrijd hebben we voornamelijk verdedigd. Het andere team was sterk in de rucks, waardoor ze in de eerste tien minuten in balbezit waren en scoorden ze een try. Onze tackles en de verdediging in het algemeen waren niet zo goed. Veel tackles die niet werden gemaak en daardoor zorgden voor een try tegen.
Het oplopen bij de kicks was best goed, maar toch moeten we iets meer proberen om in één lijn op te lopen. De inworpen bij de line-outs gingen goed, dat zorgde ervoor dat we de meeste line-outs wonnen. Er waren veel mooie runs bij en er was dan ook altijd support. In de eerste helft ging het nogal moeilijk, maar in de tweede helft hebben we het goed opgepakt. Het waren vooral de kleine foutjes die zorgden voor een try tegen. Niet iedereen was 100% fit maar toch heeft iedereen zijn best gedaan. Het was een mooie en moeilijke wedstrijd.
The Hague Barbarians nemen de winst mee naar huis met 12-24, waarvoor onze oprechte felicitaties.

Thé kreeg zijn das omdat hij 5 competitiewedstrijden voor de club heeft gespeeld.

Defender of the day was Felix, speelde fullback.

Teamplayer of the day was Jonah, stond in de tweede rij.

 

Verslag: Luann Vliegen, flanker.