U16-TEAM (JUNIOREN)

Trainingstijden:

Maandagen van 18:30 – 20.00u

Donderdagen van 18:30 – 20.00u 

2021 – 2022 MMRC U16

De Junioren traden op 19 september 2021 voor het eerst sinds bijna een jaar aan voor een competitiewedstrijd. Tegenstander was RC Delft.

Het was een zware en lastige wedstrijd. Het zonnetje scheen en de temperatuur liep al snel op. Dat maakte het spelen nog zwaarder.

Bij fase speelden we sterk, maar helaas leden we te vaak balverlies. De rucks waren van beide kanten af en toe wat onverzorgd, waardoor er vrij vaak gefloten werd.

Hoewel we een aantal keer echt gevaarlijk waren in de aanval en twee keer tot scoren kwamen, bleken de tegenstanders net een maatje te groot. We misten meerdere tackles, waardoor iedere keer meteen een try kon worden gescoord door de Delftenaren. Ook wisten de bezoekers de ruimte op de wing goed te vinden en scoorden ze meerdere keren met prima lijnspel.

De line-outs gingen prima, zeker gelet op het feit dat het voor de springers de eerste keer was dat er gelift werd. Ook de scrum stond goed en werd over het algemeen gewonnen bij onze put in.

Jammer genoeg werd er tegen het einde van de wedstrijd wat veel gemopperd. Volgende keer gaan we proberen tot het einde gedisciplineerd te blijven.

Felicitaties aan RC Delft voor hun sterke spel in de voorwaartsen en verzorgde passing in de lijn.

Defender of the day:              Davi (loosehead prop)

Team player of the day:         Lulu (openside flanker)

Verslag:           Max Ritt, scrum half

Clusterteam RC Octopus en Black Bulls maatje te groot voor de Maastrichtse Junioren

De junioren van de mamba’s speelden op 2 oktober 2021 tegen het team van RC Uden.

Het was een zware maar toch goede wedstrijd, tegen een hele goede tegenstander. De rucks waren van beide kanten heel sterk.
Hoewel we veel meters maakten, werd er veel balverlies gemaakt door onvoldoende support bij de bal drager. Nadat de bal verloren werd misten we meerdere tackles, waardoor meteen een try gescoord kon worden door Uden. Ook wisten ze de ruimte op de wing goed te vinden en scoorden ze meerdere keren met prachtig lijnspel.
De line-outs gingen goed beide partijen begrepen hun eigen line-out codes.
Ook de scrum stond goed en werd over het algemeen gewonnen bij onze eigen put in.

Het was zwaar maar toch werd er gestreden tot het einde met onze hoofden omhoog. We hebben laten zien dat we niet opgeven en altijd ons best geven totdat het over is.
Felicitaties en veel dank aan Rc Uden voor de goede wedstrijd

Defender of the day Robin(open side flanker)
Team player of the day Ross (acht)
Verslag Davi (loose head prop)

Zaterdag 9/10 speelden de Junioren (U16) van de Mamba’s tegen The Hague Barbarians, een clusterteam van RC Te Werve, de Voorburgse RC en The Wassenaar Warriors.

In het begin van de wedstrijd hebben we voornamelijk verdedigd. Het andere team was sterk in de rucks, waardoor ze in de eerste tien minuten in balbezit waren en scoorden ze een try. Onze tackles en de verdediging in het algemeen waren niet zo goed. Veel tackles die niet werden gemaak en daardoor zorgden voor een try tegen.
Het oplopen bij de kicks was best goed, maar toch moeten we iets meer proberen om in één lijn op te lopen. De inworpen bij de line-outs gingen goed, dat zorgde ervoor dat we de meeste line-outs wonnen. Er waren veel mooie runs bij en er was dan ook altijd support. In de eerste helft ging het nogal moeilijk, maar in de tweede helft hebben we het goed opgepakt. Het waren vooral de kleine foutjes die zorgden voor een try tegen. Niet iedereen was 100% fit maar toch heeft iedereen zijn best gedaan. Het was een mooie en moeilijke wedstrijd.
The Hague Barbarians nemen de winst mee naar huis met 12-24, waarvoor onze oprechte felicitaties.

Thé kreeg zijn das omdat hij 5 competitiewedstrijden voor de club heeft gespeeld.

Defender of the day was Felix, speelde fullback.

Teamplayer of the day was Jonah, stond in de tweede rij.

Verslag: Luann Vliegen, flanker.

Zaterdag 16 Oktober
Welkom in Nijmegen waar we op een prachtig sportcomplex een mooie wedstrijd hebben gespeeld.
De Kickoff vond plaats om 12 uur op zaterdag 16 oktober. De Wasps kickten de bal naar de Mambas. De Mambas gaven zeer goede druk en de Wasps deden alles wat ze konden om de Mambas tegen te houden. Vanaf dat moment wist iedereen al: “Dit wordt een goede wedstrijd”.
De Wasps maakten de eerste try. De Fly half brak door en drukte de eerste try van de wedstrijd. Daarna nog een en nog een. 3 trys voor de Wasps!
2de helft
Na een goede peptalk en weer volgetankt met water gingen we er weer tegenaan. De Wasps dachten dat ze er makkelijk doorheen konden maar tot iedereens verbazing kwamen de Mambas weer terug!
De Wasps scoorden nog 2 trys. Toen braken de Mambas door met een scherpe kick! Uiteindelijk na een paar spannende minuten op de tryline van de Wasps braken de Mambas door over de linker lijn!!! Jonah scoorde de try!
Het was een mooie wedstrijd met veel kansen! 
Speciale dank aan de Wasps die de Mambas hebben geholpen om een mooie wedstrijd te spelen.
Teamplayer of the day: Pietro (hooker)
Defender of the day: Thies (fly half)
Wedstrijdverslag: Thies Reede.
Foto’s: RC The Wasps. Voor een uitgebreide fotoreportage zie: https://photos.app.goo.gl/PfeMM6fMWg7gJUwT7

Maastricht Rugby Junioren op roadtrip naar RC The Hookers in Hoek van Holland

Op zaterdag 6 november moesten wij weer ver rijden om een rugbywedstrijd te spelen tegen RC The Hookers. Ondanks de teleurstellend lage opkomst van onze kant hadden we alsnog een mooie wedstrijd gespeeld. Wij moesten ongeveer 2 uur en 30 minuten rijden voor de wedstrijd en de kick-off vond plaats om 2 uur.

Het was redelijk koud met ongeveer 10 graden, maar als je veel rent en goed je best doet voel je daar eigenlijk helemaal niks van.

Iedereen was snel bij de rucks en we verloren onze bal bijna nooit. Ook de lineouts gingen goed, maar als je kijkt naar hoe de tegenstander scoorde was het meestal dwars door de lijn heen en dan mist iemand zijn tackle.

De eindstand was 48-12 voor RC The Hookers als ik me het goed herinnerDe Mamba’s deden er alles aan om de stand nog recht te trekken maar uiteindelijk was het net niet goed genoeg.

Felicitaties aan RC The Hookers voor de overwinning.

Defender of the day:              Felix (full back)

Team player of the day:         Felix (full back)

Verslag: Markus Peek (flanker)

Erik Reede

Erik Reede

Coach

Wieneke Terhoeven

Wieneke Terhoeven

Teammanager U16