Afgelopen zaterdag (9-3-2019) mochten de Turven(U8) weer de tocht naar Noord-Braband maken, samen met onze vrienden van RC Octopus uit Uden, om een heerlijk dagje rugby te spelen. Ditmaal waren onze
gast-(heren/dames) RC Oysters in Oisterwijk. De kids hebben extra veel rugby mogen spelen wegens een aantal afmelding bij het tweede team van RC Oysters. Dit betekende dat wij, zoals gepland, gewoon met vijf teams het toernooi aangingen.

De eerste match hadden onze Turfjes (MMRC/Octopus) een beetje moeite met op gang te komen al herstelde zij zich snel om toch nog gelijk spel te spelen. Het tweede potje liet ons team zich al helemaal van hun beste kant zien met goeie communicatie onderling en vooral een mooie samenwerking.  Hierbij een mooie winst binnengehaald dus. Tegen de derde match begonnen vermoeidheid en mindere focus een rol te spelen. Tel daarbij ook dat zij ook een hele sterke tegenstander  hadden in het team van Breda. Het laatste potje werden de turfjes een beetje verdeeld over de twee Oyster teams waardoor zij ook de kans kregen om eens te ervaren hoe het was om tegen elkaar te spelen en vooral ook samen te spelen in andere teams.

Samenvatting van de dag is dus weer dat de U8 Turven van MMRC in samenwerking met RC Octopus weer een ervaring rijker zijn en vooral dat zij HEEL veel plezier hebben gehad.