Geen competitieverplichtingen afgelopen weekend voor onze U14 (Cubs), dus allemaal lekker lang in bed blijven liggen. No way! De finale van het wereldkampioenschap rugby (Engeland – Zuid-Afrika) in Japan stond op het programma, en daarna de teamtraining en teamlunch.
Allereerst zagen onze spelers de Springbokken terecht winnen van Engeland. De (meeste) jeugdspelers keken aandachtig en trachtten elementen in het spel te zien die ook op de eigen trainingen terugkomen. En dat lukte.
Mede dankzij de lekkere worldcup-ontbijtjes van ome John was de sfeer prima in een goed gevuld clubhuis.
Na de wedstrijd werd er nog anderhalf uur hard getraind: handling, kracht en fitness, tackles, aanvallende rucks en de set pieces passeerden de revue. Vanwege blessureleed konden we helaas niet met het complete teams door de moves lopen; volgende keer beter dus.
Na het douchen/omkleden vielen de spelers aan op een prima door Ellen verzorgde teamlunch. Samen doorliepen we nog even de teamstatistieken (aanwezigheid wedstrijden en trainingen) en stonden we stil bij de psychologie rond de tackle.Op basis daarvan lanceerden we onze nieuwe hashtag #missiontacklenow!