Na een eerste week trainen was de eerste wedstrijddag op 25 augustus een feit: deelname voor de U14 aan het pre-season tournament bij RC Octopus Uden. Doordat er nog een paar spelers schoolvakantie hadden, waren wij jammer genoeg niet voltallig aanwezig. Gelukkig (en natuurlijk) waren al onze tegenstanders zo sportief om een aantal spelers aan ons uit te lenen of de wedstrijden met een lager aantal spelers in het veld af te werken.
Nieuw seizoen, dus een nieuw team. Voor de helft van de spelers was dit hun 1e wedstrijd bij de U14, dus een veel groter veld, iets andere regels en ook weer even wennen aan het nieuwe team. Tel daar nog even de temperaturen van boven de 30 graden bij op en je weet wat voor een inspanning deze kids geleverd hebben.
De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen de Pickwick Players en ging lekker gelijk op. Beide teams hadden veel ‘nieuwe’ U14s aan boord en Pickwick leverde ook nog eens 4 spelers aan ons. Daardoor werd het echt een mooie wedstrijd. Er werd van beide kanten hard gestreden, de inzet was enorm en de strijd in de rucks was verbeten. Aan het eind van de wedstrijd trok Maastricht Rugby net aan het langste eind, maar dat was zonder de hulp van Pickwick nooit gelukt natuurlijk.
In de 2e wedstrijd tegen de Dukes (1) werd het gebrek aan ervaring op een heel veld af en toe duidelijk. Het net niet voldoende verdedigen van de hele veldbreedte leverde de tegenstander genoeg ruimte op om een paar keer te scoren. Ook de tackles zaten er een paar keer net niet goed genoeg op. De overwinning ging verdiend naar de Dukes, maar onze boys and girls gaven geen seconde op. En dát is het voornaamste!
Ook tegen de Dukes II zat er (net) geen overwinning in. Met name wat onnodige fouten aan onze kant zorgden voor balverlies waaruit de snelle en slimme spelers van de Dukes vrijwel meteen scoorden. Wel wisten wij zelf ook 2 tries binnen te lopen, waardoor de wedstrijd tot het einde open en spannend bleef.
In de laatste wedstrijd tegen RC Tilburg werd het gevolg van alle inspanningen in de hitte duidelijk. De meeste spelers zaten er doorheen en sommigen konden écht niet meer… Daarnaast speelde Tilburg gewoon prima rugby, met name door zowel aanvallend als verdedigend de breedte van het veld goed in de gaten te houden. Met goede passing, mooie turn-overs en sterke renners waren de tegenstanders simpelweg te goed. Toch hield aan onze kant iedereen vol en maakten we met het hele team de wedstrijd af! Groot compliment.
Veel dank natuurlijk aan alle sportieve tegenstanders die hun team en speelwijze voor ons aanpasten. En hulde aan RC Octopus voor het organiseren van het mooie toernooi.
Speciale vermelding voor nieuwe Finn die in zijn allereerste wedstrijden ooit meteen als een dolle meedraaide en voor Loïs die als enige dame standhield tussen al dit geweld.

Na een