Geen wedstrijden op deze zonovergoten zaterdag, dus een prima gelegenheid om als clusterteam een gezamenlijke training te doen. Met de jongens van RC Octopus Uden en de jongens en meid van Maastricht Rugby maakten we er een mooie middag van. Na samenkomst op de club met een lekker stuk vlaai werd de kennis van de kids getest aan de hand van een korte presentatie met vragen. De onderwerpen waren “ontvangende kick-off” en “breakdown defense”, en met de kennis zat het wel snor!

Hierna werkten we een training af rondom dezelfde onderwerpen en ook in de praktijk ging het er prima aan toe. Goede inzet, vertalen van theorie naar toepassing en werken voor elkaar: het kwam er allemaal uit.

Fris gedoucht namen we daarna plaats in het clubhuis en werd de Six Nations-wedstrijd Wales-Engeland opgezet. Onder genot van de door onze teammanagers Wieneke en Ellen gehaalde megaberg friet en lading snacks, werden de verrichtingen van de profs bekeken.

En leuk om te zien: aan het einde van de dag bleek dat gewoon verstoppertje spelen met je team eigenlijk nóg leuker is dan zo’n wedstrijd op TV..