Hoewel er door een aantal blessures en (dus) last minute afmeldingen van beide kanten (Maastricht Rugby en RC Octopus Uden) jammer genoeg maar 10 spelers hun opwachting maakten in Den Bosch, werd er met passie en overtuiging gerugbyd. Bij de prachtig gelegen velden van de Dukes vond op 25 mei het enorm gezellige Dukes Jeugdtoernooi plaats, waar onze ietwat gehavende U12 uiteraard aan meedeed.
Zoals dat hoort bij rugby, was iedere tegenstander zo sportief om hetzij het spelersaantal aan te passen, hetzij een aantal spelers aan ons uit te lenen. Zo speelden we de eerste partij tegen de Wasps 10 tegen 10. Ons spel zag er verzorgd en goed uit, en met name ons speciale aandachtspunt voor de dag (verdedigende en aanvallende rucks) kwam goed uit de verf. In een sportief duel trokken we vrij makkelijk aan het langste eind. Onze volgende tegenstander was RC Hilversum, van wie we 2 topspelers mochten lenen. Mede dankzij hun harde werk sleepten we een zwaarbevochten 3-3 uit het vuur.
Ook de andere 2 opponenten (Dukes 1 en RC Delft) leenden ons zonder met de ogen te knipperen een tweetal goede spelers, waardoor we met 12 tegen 12 hartstikke mooi rugby speelden. In de rucks legden we het net te vaak af tegen de Dukes, waardoor we die pot verloren. In een heuse thriller tegen Delft wisten we de laatste wedstrijd wel weer te winnen. Hierbij aangetekend dat de coaches van RC Delft op het moment dat Jonah aan onze kant helaas uitviel, direct ook 1 speler van het veld haalden, waardoor we de pot met 11 tegen 11 eindigden. Zeer sportief, precies zoals rugby bedoeld is! Thanks Delft!