Voor de 2e keer dit seizoen waren onze U12’s (uiteraard met de matties van RC Octopus Uden) uitgenodigd door The Wasps (Nijmegen) om deel te nemen aan hun TBM-dag. Opnieuw een uitstapje buiten ons normale district en dus lekker ballen tegen andere tegenstanders dan we normaal tegenkomen.
Het was een leuke rugby-ochtend met wedstrijden tegen RC The Pigs, de Wild Rovers/Wageningen-combi (WaWi’s) en thuisclub The Wasps. Waar we in de druipende regen vertrokken uit Maastricht, scheen in Nijmegen een lekker zonnetje. Mooi om te zien dat het team gedisciplineerd en gestructureerd balde, er hard werd gewerkt mét en voor elkaar en dat de verdediging stond als een huis. In drie wedstrijden wisten we “de nul te houden”, hulde!
De meiden in het team zorgden voor een enorme boost, met Sanne die als hooker alle ballen in de scrums wist te winnen en Loïs die prima speelde op de wing en zelfs haar eerste 2 tries liet noteren. Girl power!
Met 10 gemaakte tackles werd Jarno (Octopus) uitgeroepen tot “tackle beast van de dag”, op de voet gevolgd door onze eigen Max met 9 goede tackles. Maar belangrijker nog: iederéén maakte z’n tackles. En nóg belangrijker: wederom plezier en progressie!
Tot slot een extra woord van lof aan de jeugdige refs voor de prima manier waarop ze de wedstrijden begeleidden!
Hartelijk dank aan The Wasps voor de uitnodiging, de prettige ontvangst en de goede verzorging.