Niet voor niets wordt Maastricht ook wel “het centrum van de Euregio” genoemd. Ook op sportief gebied maken we graag gebruik van deze centrale ligging. Afgelopen weekend maakten de jeugdspelers van onze U12 en U14 dan ook een internationaal rondje.
Op zaterdag werd de hele dag genoten van een leuke rugbydag bij RC Aachen in Duitsland. In het kader van de Euregionale samenwerking werd door RC Aachen en Maastricht Rugby voor de eerste keer een eendaags ‘rugbykamp’ georganiseerd. Onder professionele begeleiding werden twee uitgebreide trainingssessies (thema “aanval”) afgewerkt. Tussendoor werd door de thuisclub een prima lunch geregeld en als programma tussen de middag stond een prachtige 5-kamp geboekt. Zo werden rugbyskills op een leuke manier afgewisseld met andere sportieve activiteiten, waarbij de waterballonnen en emmers water zorgden boor zeer welkome afkoeling bij de spelers. In de avond stond ook nog een heerlijke warme maaltijd klaar.
Hoewel de taalbarrière aanvankelijk voor wat vraagtekens in de ogen zorgde, kwamen spelers én coaches er uiteindelijk in een mengeling van Duits, Nederlands en Engels prima uit.
Na een nachtje rust togen we op zondagochtend alweer naar Hasselt, alwaar een strandrugbytoernooi plaatsvond voor de jeugd. Hoewel er jammer genoeg niet veel andere clubs aanwezig waren (en van een echt toernooi dus geen sprake was) konden er toch wat (gemengde) teams worden samengesteld. Iedereen kwam zo gelukkig toch aan spelen toe. Dat gebeurde dan ook ‘volle gaas’. Zeker bij de kids die daags ervoor in Aken waren was het verschil in speelstijl meteen duidelijk. Met goed aanvalsspel en prachtige tackles over en weer werd er zowel bij de U12 als bij de U14 uitstekend gerugbyd. Tenslotte werd iedereen beloond met een mooie medaille en sleutelhanger.
Markus werd bij de U14 terecht uitgeroepen tot “most impressive tackler of the tournament” en kreeg een coole gouden beker mee naar huis!
Al met al weer een goede stap voorwaarts in de seizoensvoorbereiding. De teams maken vlieguren, de routine slijpt er langzaam in en de fitheid begint te komen.