Bondsdag, de toernooivorm waarbij clubs uit een (nog) groter gebied bij elkaar komen om de krachten te meten. Een top gelegenheid om tegen teams te spelen die je tijdens de Districtsdagen niet ontmoet op het veld.In de eerste pot stonden we dan ook meteen tegenover de dames en heren van de Rotterdams Rugby Club. Omdat we al vroeg op het complex van onze broeders van RC Octopus Uden aanwezig waren en dus een gedegen warming-up en wedstrijdvoorbereiding achter de kiezen hadden, waren we vanaf de kick-off meteen bij de les. In het begin hadden we dan ook de overhand in de partij en was de openingsscore snel een feit. Hoewel de werklust, de teamgeest en zeker het tackelen prima waren, bleek het lastig te zijn om vast te houden aan het afgesproken game plan. Nadat we 4 tries hadden weten te scoren, kwamen de opponenten beter in hun spel en scoorden de welverdiende laatste try. Leuke wedstrijd en tof om als stad aan de Maas tegen De Maasstad te spelen!

 

In wedstrijd 2 bleek het door de grootte van onze selectie en het dus veelvuldig wisselen lastig om de organisatie helemaal op orde te houden, Niettemin speelden we geconcentreerd en bleef met name de verdediging knap overeind, We sloten de mooie pot af met een 2-0 overwinning tegen RC Eindhoven/De Ducks. Onze meegereisde mascotte (bedankt, Anna!) bewees ook hier weer zijn waarde.

 

Jammer genoeg lieten we aan het begin van de laatste wedstrijd (tegen de Bredase RC) de teugels een beetje vieren. Wat ongelukkige keuzes (stick to the game plan!) leidden meerdere malen tot balverlies. Dat was koren op de molen van de snelle lopers van Breda die onze foutjes meedogenloos omzetten in scores. In de tweede helft herpakten we ons fantastisch en werd het toch nog een echte wedstrijd. Het ging hard tegen hard in de rucks, de inzet van beide kanten was enorm maar het spel bleef – zoals gebruikelijk bij rugby – respectvol en sportief. Uiteindelijk hielden we de schade beperkt tot 1-4 verlies en kijken we terug op wederom een dag vol plezier en progressie.