Rugby, een sport waar je samen speelt en altijd weer plezier hebt ook al gaat het niet zoals je wilt. We begonnen de ochtend goed, iedereen aanwezig vanuit Maastricht en lekker met 9 man sterk een warming-up voor de wedstrijden gedaan. Een debuut voor Gabriel in het team, en hopelijk een mooie herinnering voor later.

De eerste wedstrijd tegen Twente Red Rovers was een klassiek potje rugby, hard gewonnen meters en veel tries. Helaas vielen de meeste tries aan de verkeerde kant van het scorebord maar we hebben als team laten zien dat wat we op het trainingsveld geleerd krijgen ook in wedstrijden goed opgepakt wordt.

De tweede wedstrijd mochten we aantreden tegen de Hookers 2, een wedstrijd waarin we met vlagen konden laten zien dat het steeds beter gaat. Helaas ging ook hier de winst naar de tegenstander. De derde wedstrijd tegen Wasps 2 (voorheen Gelre) was er een met wat blessures (hoofden, knieen en enkels, geen van allen ernstig) waardoor we maar met 7 actieve spelers overbleven. Gelukkig is het rugby en was de tegenstander bereid om een van hen bij ons te laten spelen om zo toch verder te kunnen gaan. Het laat zien dat het een spel is van wederzijds respect en dat je samen werkt. Door mooie acties werd deze wedstrijd gelukkig ook gewonnen.

Wat hebben we geleerd deze dag, dat je het woord SAMEN niet los kan maken van de sport rugby. Dat het team-work is en dat je moet praten met elkaar. Met respect voor elkaar en voor de tegenstander kan het alleen maar winst zijn.