Dit jaar organiseert de Rugby Club Maastricht voor het eerst een scholen cup. En we dagen jou en jouw school uit om te laten zien wat je kunt.

Rugby is ooit op een middelbare school ontstaan, tijdens een potje voetbal. De bal in je handen pakken en rennen (en getackeld worden) leverde toch meteen een heel ander spelletje op. Omdat Maastricht sinds een paar jaar ook jeugdrugby kent willen we jullie ook de kans geven kennis te maken met deze sport.

Nog steeds is rugby die complete sport van toen: lopen, tackelen, nadenken, schoppen, duwen, vangen, gooien… Een sport waar je heel verschillende types nodig hebt en waar je het echt samen, als team moet doen. En het helpt als je tegen een blauwe plek kunt, natuurlijk.

Durf jij? Heb jij de teamspirit die nodig is? Durf jij iets nieuws te beginnen met een nieuw team? Ga dan die uitdaging aan, en laat zien dat jouw school de beste is!

We hebben twee categorieën voor de cup: leerlingen van 14 en 15 jaar (U16) en in de leeftijd van 16 en 17 jaar (U18)
Op de scholen die meedoen houden wij in april een aantal clinics. Daarna mogen de schoolteams aparte training komen volgen bij de rugbyclub in Maastricht. Jullie krijgen een begeleider vanuit de club toegewezen die jullie klaar gaat stomen voor het toernooi.

Eind mei, begin juni zal dan het toernooi plaatsvinden waarin de scholen strijden om de eerste Maastrichtse Scholencup.