Maastrichtse Junioren komen moeizaam op gang tegen sterke Octo Bulls.

Op zaterdag 11 februari was het dan eindelijk zo ver: na bijna 2 maanden geen wedstrijden te hebben gespeeld ten gevolge van de coronamaatregelen, mochten de Junioren aantreden in Uden om het op te nemen tegen het cluster RC Octopus en de Black Bulls. Nog op het verzamelpunt in Maastricht kwam de melding binnen dat het veld in Uden helaas onbespeelbaar was door bevriezing. Gelukkig wist de ontvangende partij snel het één en ander te regelen en waren we alsnog welkom op het terrein van clusterpartner The Black Bulls in Stevensbeek. Zo kom je nog eens ergens!
Waar de technische staf ervan uitging dat iedereen stond te popelen om weer aan de slag te gaan, leken de meeste spelers nog in de spaarstand te staan. De vibe vóór de wedstrijd ontbrak en ook tijdens de warming up was niet iedereen even scherp. Dat was bij de tegenstander wel anders.
Hoewel er geen compleet team op het veld stond, waren de knapen fit, groot en met name gedreven. Dit bepaalde vanaf het begin van de wedstrijd de verhoudingen. Hoewel er bij vlagen ook van Maastrichtse kanten mooi fasespel werd vertoond, kwamen we nooit echt tot het aanvallende rugby dat we graag willen spelen. De ruimtes op het veld werden wel gecreëerd maar onvoldoende benut, de hardheid bij het ingaan ontbrak en te trage support bij de rucks leverde te vaak balverlies op.
Doordat de mannen van Octo Bulls wél hard inliepen en onze tackles te wensen overlieten, liep de score al snel op in het voordeel van de thuisploeg. De Maastrichtse speler die boven de rest uitstak door zijn werklust en poging de rest van het team mee te sleuren was Mr. Iaas.
Uiteindelijk wist ook Thies met een try saving tackle en een score voor Maastricht zijn stempel op de wedstrijd te drukken.
Al met al goed om weer op het veld te staan, maar ook een wake up call om allemaal de schouders te rechten en er weer vol voor te gaan.
Credits voor Djaya die keihard werkte tijdens zijn debuutwedstrijd voor Maastricht Rugby!
Dingetjes om aan te werken: fitheid, hardheid, gedrevenheid, tackling!
 
Teamplayer of the day: Mr. Iaas, Nr. 3
Defender of the day: Thies, Nr. 12
 
Verslag: Dannick Ritt, trainer/coach