Op vrijdag 7 juni vertrok een groep jeugdspelers plus begeleiding voor de 2e keer op “rugbytour” naar Hoek van Holland om deel te nemen aan één van de grootste strandrugbytoernooien van Europa. Nadat iedereen zijn slaapplek had gevonden en ingericht in het scoutinggebouw waar we verbleven, gingen de cola en chipszakken open. Er werd gezellig geborreld en uiteraard werd de kinderbedtijd een beetje opgerekt.
Jammer genoeg werden de wedstrijden op de zaterdag afgelast ten gevolge van de keiharde wind die de kustlijn onder vuur nam. Na een geweldig ontbijt (tosti’s, spek met ei, broodjes (jammie)) togen we richting R.C. The Hookers, waar we op het naastgelegen voetbalveld een leuke training afwerkten (mét een deel van de begeleiders!). Daarna gingen we even poolshoogte nemen op het strand, maar met windkracht 9 en zand dat horizontaal over het strand vloog besloten we snel ons heil te zoeken in een strandtent. ’s Avonds gezellig met z’n allen aan de barbecue, kids heel veel lol gemaakt rondom het gebouw en de ouders gezellig een drankje in de borrelkamer.
Op zondag ging het dan eindelijk gebeuren: spelen!
Onze U10 werd versterkt door een aantal spelers van R.C. Oemoemenoe en ging er vol voor. De spelers werkten hard voor elkaar en bij vlagen werden er mooie meters gemaakt. Hoewel niet alle tackles raak waren, werd er wel degelijk hard verdedigd.
Ook bij de U12 ging het er stevig aan toe. Natuurlijk balden we weer samen met partner RC Octopus Uden en het liep als een trein. Scores aan de lopende band, krakende tackles en snelle offloads: prachtig.
Naast al dit geweld deden de meiden Lotte, Loïs en Luann. ook nog mee aan de “ladies only”-wedstrijdjes en gaven een mooi visitekaartje af uit Maastricht.
Aan het eind van een prachtig weekend reden we terug naar Maastricht, waarbij waarschijnlijk menig speler de ogen niet tot thuis heeft weten open te houden.
Niet alleen op het veld was het teamwerk, maar ook waar het de organisatie betreft tijdens het hele weekend. Iedereen droeg zijn steentje(s) bij en samen maakten we er een onvergetelijke trip van. Wat een team, wat een familie!