Op 18 mei organiseerden we een kleinschalig jeugd rugby toernooi op de dagstranden van Fun Valley Maastricht. Op de stranden, beach rugby dus! Een groep van meer dan 250 mensen uit België en Zuid-Nederland kwam ’s ochtend bij elkaar en vanaf 10.30 uur werd in 4 leeftijdscategorieën (U8-U14) door 15 teams van 7 clubs op vriendschappelijke basis tegen elkaar gespeeld. De zon kwam net op tijd door de wolken om er een prachtig plaatje van te maken, en de spelers genoten volop van de noeste arbeid in het zand.

Mooi om te zien dat de Nederlandse clubs uit Uden, Roermond, Venlo en uiteraard Maastricht en de Vlaamse gasten uit Schilde, Laakdal en Arendonk niet voor elkaar onderdeden op het veld. Het waren intensieve, mooi wedstrijdjes met enorme inzet en bij vlagen prachtig spel.

Na afloop van het toernooi amuseerden de spelers zich in het water of in de rest van het park, terwijl de begeleiders genoten van het zonnetje en een drankje. De dag werd afgesloten met een lekkere en gezellige barbecue, waarbij we de enkele regenbui die in het laatste uur overtrok geen roet in het eten lieten gooien.
Weer een topdag bij Maastricht Rugby, die niet had kunnen plaatsvinden zonder de hulp van alle meehelpende ouders en vrijwilligers.