Door de carnavalsvakantie, en een aantal blessures zaten we niet echt lekker in onze aantallen, maar dankzij de mannen van Octopus en 2 gelegenheidsspelers van De Bokkerijders kwamen we gelukkig uit op exact 12 spelers. Niet iedereen op zijn favoriete positie en nog niet op elkaar ingespeeld, dus hard werken voor de boys, maar de lakmoesproef werd met verve doorstaan.

Waar gingen we dit keer speciaal op letten?
Het veiligstellen van de bal in onze eigen rucks, het stelen van de bal na de tackle en – zoals altijd – de verdedigende opstelling bij de breakdowns.

De eerste wedstrijd tegen de thuisploeg (Oysters) begon wat haperend, maar toen het onwennige er eenmaal vanaf was werd er goed en georganiseerd gespeeld. Ondanks een vroege achterstand werd er een gelijkspel uitgesleept, maar veel belangrijker was dat er structuur in het spel kwam. Het 2e potje tegen het Tilburg/Vets-cluster wonnen we ruim, hoewel de aanwezige ruimte aan de buitenkanten van het veld beter had kunnen worden benut. Af en toe de bal uitspelen in plaats van recht door het centrum lopen had mooier rugby opgeleverd. Het 1e van RC Tilburg zette de zaken recht door in een fysiek pittige wedstrijd de winst binnen te halen. Hoewel we absoluut goed partij gaven, leverden net die paar gemiste tackles Tilburg de tries en de overwinning op.

De slotpartij tegen Oemoemenoe ging redelijk gelijk op. Hoewel we de rust ingingen met 2 tries voorsprong, bleef een omslag in de partij in de lucht hangen. Zeker toen de tegenstander er bij de 1e kick-off van de 2e helft met de bal vandoor ging (don’t let in bounce!!) was het ineens weer spannend, en na het verlies van onze full-back werd het de laatste paar minuten (met één man minder) nog even billenknijpen… Uiteindelijk werd de enorme inzet beloond met de winst in de laatste pot en een uitstekend gevoel over de hele dag. Hulde aan alle strijders!