Vol enthousiasme en een beetje gezonde spanning waren de U8 ook aanwezig op de 4de Districtdag in Uden op 16-02-2019. Voor velen Turven was het hun eerste ervaring met een rugbytoernooi dus was het uiteraard even wennen aan de omstandigheden. Hierbij mochten wij bij dit evenement gelukkig weer clusteren met RC Octopus Uden. Het team bestond uit twaalf spelers waarvan vijf van RC Octopus ons team versterkten.

Het eerste partijtje was tegen de Oysters en liep gelijkmatig op. Al snel bleek dat de kids zeer gemotiveerd waren en zeer leergierig.
Eindstand was 4-4. Hierna mochten zij tegen de zeer ervaren Dukes spelen die aanwezig waren met 3 teams sterk. Hier liet het Octopus/Mamba team hele mooie technieken zien en speelden ook goed samen maar kon helaas NOG niet tegen deze ervaring op. Alle drie partijtjes verloren dus.
Leerpuntje zou vooral zijn om elkaar beter te versterken/steunen op momenten van doorbraak en iets meer communiceren. (Al moet ik zeggen dat zij dit voor deze leeftijdscategorie onwijs goed hebben geprobeerd).

Onze Mambas Turven hebben onwijs veel genoten en veel geleerd! Genieten en op naar de volgende!