Onze Colts kregen halverwege het seizoen het verzoek om te clusteren met Rugbyclub Eindhoven en de Ducks uit Boxtel, zodat zij de rest van de competitie nog konden uitspelen. Ook zij hadden onvoldoende spelers voor een volwaardig team en hun vorige clusterpartner bleek te weinig spelers te kunnen leveren.
Dat verzoek hebben wij met beide handen aangegrepen aangezien wij slechts 6 Colts hebben en het wel zo leuk is om niet alleen te trainen maar ook wedstrijden te kunnen spelen. Speelminuten maken.
We hebben een aantal keer in Eindhoven gespeeld. Een keer in Middelburg, Delft en Boxtel. En het is goed bevallen. Het is een leuk team. Aardige gasten. Onze Colts werden hartelijk ontvangen en in de groep opgenomen. We hebben helaas geen wedstrijd gewonnen. Maar wel prima tegenstand geboden en veel geleerd. Bijna al onze Colts hebben deze ervaring kunnen opdoen. Helaas niet allemaal tegelijk, zodat we meestal met 2 of 3 Colts meespeelden met RCE/Ducks.
Daarnaast clusteren wij dit seizoen ook met RC Aachen (D). Ook een mooi team die prima rugby spelen. De trainingen aldaar (waar wij aan meededen) vonden altijd plaats op maandagavond. Nu zijn onze 18-jarige Colts uitgenodigd om met het 1e mee te trainen. Op dinsdagavond. Een pittige maar goede training!
Ook met hen (Colts van RC Aachen) hebben wij wedstrijden gespeeld in de Duitse competitie. Dat was vaak wel ver weg maar RC Aachen heeft dat goed opgelost door (telkens) een busje te huren waarmee de Colts gezamenlijk naar de tegenstander worden gereden. Ook erg leerzaam en leuk. Zo kom je nog eens ergens!
Al met al een prima seizoen geweest waarbij onze Colts het tijdens de trainingen geleerde mooi in de praktijk konden brengen.