U16 2021-2022

De Junioren traden op 19 september 2021 voor het eerst sinds bijna een jaar aan voor een competitiewedstrijd. Tegenstander was RC Delft.

Het was een zware en lastige wedstrijd. Het zonnetje scheen en de temperatuur liep al snel op. Dat maakte het spelen nog zwaarder.

Bij fase speelden we sterk, maar helaas leden we te vaak balverlies. De rucks waren van beide kanten af en toe wat onverzorgd, waardoor er vrij vaak gefloten werd.

Hoewel we een aantal keer echt gevaarlijk waren in de aanval en twee keer tot scoren kwamen, bleken de tegenstanders net een maatje te groot. We misten meerdere tackles, waardoor iedere keer meteen een try kon worden gescoord door de Delftenaren. Ook wisten de bezoekers de ruimte op de wing goed te vinden en scoorden ze meerdere keren met prima lijnspel.

De line-outs gingen prima, zeker gelet op het feit dat het voor de springers de eerste keer was dat er gelift werd. Ook de scrum stond goed en werd over het algemeen gewonnen bij onze put in.

Jammer genoeg werd er tegen het einde van de wedstrijd wat veel gemopperd. Volgende keer gaan we proberen tot het einde gedisciplineerd te blijven.

Felicitaties aan RC Delft voor hun sterke spel in de voorwaartsen en verzorgde passing in de lijn.

Defender of the day:              Davi (loosehead prop)

Team player of the day:         Lulu (openside flanker)

Verslag:           Max Ritt, scrum half