Geschiedenis

Rugby wordt al bijna 40 jaar gespeeld in Maastricht. Inmiddels is de rugbyclub uitgegroeid tot een echte familie club. Aan jeugd, studenten, senioren (heren én dames) wordt de gelegenheid geboden om te leren rugbyen, je verder te ontwikkelen in deze prachtige veldsport en uiteraard ook om wedstrijden te spelen in de Euregio en/of de Nationale Competitie via onze bond, Rugby Nederland.

Er zijn een aantal ‘afdelingen’ binnen de club:

  • Sinds de oprichting van de Eerste Maastrichtse Rugby Club (E.M.R.C.) in 1978 is er onafgebroken op een hoog niveau rugby gespeeld.  Verschillende leden van het eerste uur zijn nog steeds actief op of rond het veld.
  • Het Maastrichts Studenten Rugby Genootschap “de Maraboes” is sinds 1989 opgericht en gezichtsbepalend voor studentenrugby in Maastricht.
  • In 1993 hebben de Maastrichtse Rugby Grieten (MA.R.Grieten) damesrugby in Maastricht geïntroduceerd.
  • Vanuit de Mamba’s hebben jongens en meiden in de leeftijd van 6 tot 18jaar de mogelijkheid om kennis te maken met de sport. De waarden respect, vriendschap, inzet en discipline staan hierbij hoog in het vaandel.

De samenwerking en verwevenheid van de clubs heeft inmiddels dus geleid tot een echte familieclub, die overkoepelende wordt aangestuurd en bekend staat als Maastricht Maraboe Rugby Combinatie (MMRC).