Geschiedenis

Rugby wordt al bijna 40 jaar gespeeld in Maastricht. Inmiddels is de rugbyclub uitgegroeid tot een echte familie club. Aan jeugd, studenten, senioren (heren én dames) wordt de gelegenheid geboden om te leren rugbyen, je verder te ontwikkelen in deze prachtige veldsport en uiteraard ook om wedstrijden te spelen in de Euregio en/of de Nationale Competitie via onze bond, Rugby Nederland.

Er zijn een aantal ‘afdelingen’ binnen de club:

  • Sinds de oprichting van de Eerste Maastrichtse Rugby Club (E.M.R.C.) in 1978 is er onafgebroken op een hoog niveau rugby gespeeld.  Verschillende leden van het eerste uur zijn nog steeds actief op of rond het veld.
  • Het Maastrichts Studenten Rugby Genootschap “de Maraboes” is in 1989 opgericht en gezichtsbepalend voor studentenrugby in Maastricht.
  • In 1993 hebben de Maastrichtse Rugby Grieten (MA.R.Grieten) damesrugby in Maastricht geïntroduceerd.
  • Vanuit de Mamba’s hebben jongens en meiden in de leeftijd van 6 tot 18jaar de mogelijkheid om kennis te maken met de sport. De waarden respect, vriendschap, inzet en discipline staan hierbij hoog in het vaandel.

Vanuit de samenwerking en verwevenheid van de diverse geledingen binnen de club is een jaar of 5 geleden een visie ontwikkeld die uiteindelijk tot doel heeft de club tot een echte familieclub te transformeren. De kernwaarden van het rugby (respect, kameraadschap en discipline) zijn binnen onze club (officiële naam Maastricht Maraboe Rugby Combinatie) leidend.

CAPS – onze Internationals.

Hans van Baaren

Hans van Baaren

Nr. 8 - U18 seizoen 1989 - 1990

Kwam als ‘menneke”van 17 jaar uit Zuid Afrika aanwaaien en deed de mannen van de MRC versteld staan (techniek, inzicht, snelheid en hardheid). Naast het veld een innemende persoonlijkheid. Als snel speelde hij zich via het eerste team van Maastricht ook op nationaal niveau in de kijker. Dit resulteerde in een uitnodiging voor Oranje U19 in 1990

Flore Voogd

Flore Voogd

Fly-half seizoen 2018-2018

Flore speelt op dit moment (2021) bij Coq Mosan.  Ze speelde haar eerste interland  met het Nederlands 7-tal U18 in 2018 tijdens het Europees kampioenschap 7’s voor vrouwen  U18 in Vichy, Frankrijk. Scoorde daar gelijk haar eerste try op internationaal niveau!

Jozefien Beckers

Jozefien Beckers

Flanker Seizoen 2017-2018

Jozefien speelde haar eerste interland voor Belgie XV als blind-side flanker in de interland tegen Nederland (halve finale Europe Women Championship).