U14-team (CUBS)

Trainingstijden:    
Maandagen van 18.30-20.00u
Donderdagen van 18.30-20.00u

MMRC U14 2021-2022

Mamba’s U14 tegen WASPS U14

Afgelopen zaterdag was het zo ver: de eerste wedstrijd van het seizoen. Voor iedereen was het spannend – door de coronamaatregelen hadden we namelijk al heel lang geen wedstrijd meer gespeeld- , maar zeker voor de eerstejaars in ons rugbyteam want dit was hun eerste game in de U14. Dit was voor mij ook een spannende wedstrijd omdat ik voor het eerst captain was. Voor de wedstrijd gaf ik een kleine speech over tackles maken, geen negativiteit en teamwork.

We begonnen super: we scoorden al na een paar minuten. In de eerste helft scoorden we zelfs drie keer. Toch bleken de WASPS ons uiteindelijk de baas te zijn. Ze hadden veel wissels en speelden goed. Ondanks dat wij erg vermoeidwaren, bleven we op ons best spelen. De topspeler van deze wedstrijd is Zev, omdat hij overal en nergens te vinden was op het veld, en hij een goede job heeft gedaan in de scrum. Mendel was onze topper wat verdedigen betreft: hij maakte mooie tackels en was goed bij de rucks. We kunnen daarom terug kijken op een goed gespeelde wedstrijd, die we net verloren hebben. En ik weet het zeker: als we wat meer ervaring hebben met als team te spelen, en we blijven werken aan onze minpuntjes, dan komt het helemaal goed met de U14.

Alex Gorissen – captain U14

foto’s 

  1’ste helft 
Op 25 september reisden we met z’n allen naar Tiel om daar onze 2e competitiewedstrijd te spelen.
Er werd goed gespeeld in de 1’ste helft. Er  werden meerdere tries gescoord, simpel omdat we goed als één team speelden. We braken door de lijn van de tegenstander omdat wij een paar van die grote in ons team hadden en als die lange neer ingen werd de bal weer door de lijn opgepakt.
Wij waren wat sneller dan de tegenstander waardoor we om ze heen konden komen en dan werd de ene na de andere try gescoord.
 
2de helft 
Iedereen was moe waardoor er wat ‘onsportiever’ gespeeld werd en dat heeft ons een paar punten gekost. Maar voor de rest werd ook in de tweede helft goed gespeeld.
 
Overall werd er in de hele wedstrijd goed gespeeld. Ook door de tegenstander.
 
Noa Bik

Wedstrijd MMRC U14 tegen Utrechtse Rugby Club

We hadden een mooie wedstrijd gespeeld tegen Utrecht en er waren een paar mooie try’s gemaakt. Ik vond dat er twee hele mooie acties waren gemaakt door Alex en Noah.Ik vond die van Alex mooi, omdat hij net voor de tryline een tackle maakte. Die van Noah vond ik mooi, omdat een tegenstander sprong en Noah toch hem tackelde.

Wij als team hebben de captain uit Utrecht gekozen als man of the match, omdat hij heel sportief en behulpzaam was.

Viggo Jongewaard

 

 

Vandaag moesten wij tegen de CL Amsterdam dus moesten we helemaal naar Amsterdam en dat was even rijden.

De kick-off was om 12 uur wij speelden en goede helft wij pasten goed we waren snel bij de rucks en maakten de tackels. De tweede helft speelden we ook goed we maakte veel try’s maar twee van onze spelers kregen geel jammer genoeg. Het was een mooie wedstrijd, wij hebben lekker gespeeld hebben alles gegeven, het uiteindelijk hebben wij verdiend gewonnen met 10-39.

Maar misschien moeten we voor de volgende keer minder tegen de Referee discussiëren en meer focussen op de wedstrijd. Wij hebben een mooie wedstrijd gespeeld tot de volgende wedstrijd.

Verslag gemaakt door
Walter de Luca: Centre

Competitiewedstrijd Cluster ZeBra Tovaal/REL tegen MRC U14 

Op zaterdag 6 speelde onze U14 de 1e competitiewedstrijd van de tweede fase van het seizoen tegen het clusterteam van RC Tovaal en Rugbyclub Etten-Leur. Jammer genoeg hadden we geen volledig team. Gelukkig was de tegenstander zo aardig om ons spelers te lenen! Hierdoor konden we een goede wedstrijd spelen.

De aanval ging goed, maar de verdediging niet. Tovaal rende vaak door de lijnspelers. De scrums waren uncontested omdat we niet genoeg eerste-rijers hadden.

De lineouts waren gelijk, wij vingen er een en daarna zij weer. De rucks gingen niet goed maar ook niet slecht, soms gingen we er niet overheen en werd de bal gestolen.

Het was al met al een goede en leerzame wedstrijd.

Uiteindelijk was de uitslag 64-17.

Na de wedstrijd werd Mendel uitgeroepen tot onze speler van de dag en moest hij een glas water adden en op zijn hoofd zetten; helaas heeft hij verloren van de speler van de dag van het andere team. 

Felicitaties aan de tegenstander voor hun sportieve spel en goede carries. Dank aan de ref voor een strak gefloten wedstrijd! We willen Tovaal bedanken voor de wedstrijd en de lekkere lunch.

Team player of the day:         Mendel, center

 Verslag:           Lars Ritt, prop

We waren er best enthousiast over om de wedstrijd te spelen. Onze rucks verdedigen ging wel goed alleen onze lijn behouden ging minder goed omdat onze tegenstander er makkelijk doorheen kon breken.

In het begin van de wedstrijd ging de score gelijk op, totdat het na de eerste helft een beetje inzakte. Reden was, denk ik, omdat de Oysters besloten met 1 man meer te gaan spelen waardoor het 14 tegen 13 man werd. Hierdoor kregen zij meer open gaten om te scoren.
Onze passes en tackles gingen naarmate de wedstrijd steeds beter. Bij line-outs vingen we de bal goed en ook het afgeven vanaf de line-out ging steeds beter. Ramses en Alex coachten goed. Na de wedstrijd kreeg ik mijn clubdas uitgereikt.
Ondanks dat we verloren was het toch een leerzame pot.
Man of the match: Boris, fly half
Defender of the day: Lars, outside wing
Geschreven door: David Terhoeven, 1e centre
Phil Williams

Phil Williams

Trainer/coach

Tony Vuaillat

Tony Vuaillat

Trainer/coach

Wieneke Terhoeven

Teammanager

Femke Kemps-Koenen

Femke Kemps-Koenen

Teammanager

 

Email: U14@maastrichtrugby.nl

Ramses Jongewaard

Ramses Jongewaard

Coach

Alex Guthrie

Alex Guthrie

Trainer