Waarom rugby (onder andere) zo’n fantastische sport is? Omdat de sport verbroedert, en zodoende banden schept voor de rest van je leven. Omdat het virus in je bloed blijft zitten, en je altijd kunt blijven genieten van het toffe spelletje. Zo stonden afgelopen weekend 10 mannen die ooit allemaal voor Maastricht Rugby speelden weer eens samen in het veld. Met wat aanvulling door vrienden uit o.a. Amsterdam werd er gespeeld in de “Veteranen”-klasse van het beachrugbytoernooi op Ameland. En wat was het weer een feest.
Helaas zat op zaterdag het weer niet mee. ’s Ochtends kon er – ondanks de regen en wind – gewoon worden gespeeld (3 gespeeld, 3 gewonnen) maar ’s middags besloot de organisatie om voor het middagprogramma de stekker eruit te trekken in verband met het risico op onderkoeling.
Op zondag was het weerbeeld totaal anders. Droog en met een lekker zonnetje begonnen we weer fris en fruitig aan de wedstrijden, dit keer op het hoofdveld. Door het winnen van de eerste twee wedstrijden stelden we onze finaleplaats zeker. En om drie uur was het dan zover: ballen tegen de heren van Randkepp. Het werd een leuke wedstrijd waarin de tegenstanders – die als team onder andere internationale beachrugbytoernooien afgaan – lieten zien net iets beter op elkaar te zijn ingespeeld dan ons gelegenheidsteam. Ondanks keihard werken konden we niet voorkomen dat we 4 scores om de oren kregen. Waar Randkepp goed de gaten probeerde te vinden, beperkten wij ons in de aanval met name tot het opzoeken van het contact. Daar had de tegenstander weinig moeite mee, waardoor wij slecht 1 maal aan scoren toekwamen.
Terecht moesten we onze meerdere erkennen in de mannen van Rendkepp. Congrats!
RUGBY, de sport waar je vrienden maakt voor het leven, waar je altijd strijdt voor en met je team; de sport die leuk is van je 4e tot en met je 84e!