Beginnen met rugby

BEN JIJ GEÏNTERESSEERD IN RUGBY?


Kom eens langs bij Maastricht Rugby.

Meetrainen om kennis te maken met deze fascinerende sport is altijd mogelijk. Schoenen met noppen (“voetbalschoenen”), sportkleding en een bitje (mondbescherming) zijn voldoende.

Als starter kom je goed voor de dag met een stevige sportbroek, een stevig sportshirt, lange sokken, een regenjasje zonder rits, noppenschoenen. Daarnaast is een bidon handig om wat water mee te nemen naar de trainingen! Een bitje en onze clubsokken zijn te koop op de club.

Voor alle andere sportspullen kun je uitstekend terecht in de “Offload rugbycollectie” bij onze partner Decathlon. Klik op deze link voor meer informatie.

Je mag altijd een paar keer meetrainen om een idee te krijgen of je rugby bij je vindt passen.  Klik hier en neem snel contact met ons op!

JEUGDRUGBY

Jeugdrugby

Rugby is een echte sport voor (jonge) kinderen. Zowel voor jongens als voor meisjes. Jonge kinderen willen graag stoeien en daar is in het rugby meer dan voldoende ruimte voor. Naarmate de kinderen iets ouder worden gaan discipline, teamgeest, strategie en kracht een grotere rol spelen, hetgeen exact aansluit op de ontwikkeling van de spelers.
Rugby is niet voor niets de snelst groeiende sport in Nederland.

Trainingen
Onze jeugd traint op donderdag om 18.30 uur. De jongste groep (U8) is om 19.30 uur klaar, de rest om 20.00 uur. Hiernaast trainen de spelers van de U12, U14 en U16 op maandag van 18.30 tot 20.00 uur.

Wanneer kan een kind beginnen met rugby?
Bij ons zijn de jongste kinderen 6 jaar wanneer ze met rugby beginnen. Wedstrijden vinden op die leeftijd nog plaats zonder tackles (“tik-rugby”). Spel en plezier zijn de belangrijkste aspecten bij jonge kinderen. Kinderen trainen en spelen in verschillende leeftijdscategorieën:
U8 (Turven)          6 en 7-jarigen
U10 (Benjamins)   8 en 9-jarigen
U12 (Mini’s)          10 en 11-jarigen

Wanneer de kinderen wat ouder worden, gaan ze steeds meer het echte rugbyspel spelen. Veiligheid staat dan voorop! Kinderen moeten vooral plezier in het spel beleven en niet het gevoel hebben wekelijks te moeten presteren in een competitie. Voor deze leeftijden worden periodiek (ongeveer eens per 4 weken) toernooiochtenden georganiseerd.

Jeugdcompetitie

De oudere jeugd (vanaf 12 jaar) gaat competitie spelen. De trainingen zijn meer en meer gericht op de wedstrijden en het gaat er soms stevig aan toe.
Ook de oudere jeugd is ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën;
U14 (Cubs)         12 en 13-jarigen
U16 (Junioren)    14 en 15-jarigen
U18 (Colts)          16 en 17-jarigen

Hoe ouder de spelers, hoe meer rugbyregels uit het volwassen rugby gaan gelden.

Meetrainen om kennis te maken met de sport is altijd mogelijk. Schoenen met noppen (“voetbalschoenen”) , sportkleding en een bitje (mondbescherming) zijn voldoende. Een bitje en een paar sokken is verkrijgbaar op de club.  Als starter kom je goed voor de dag met een stevige sportbroek, een stevig sportshirt, lange sokken, een regenjasje zonder rits, noppenschoenen en uiteraard een bitje. Daarnaast is een bidon handig om wat water mee te nemen naar de trainingen!  Voor andere spullen kun je uitstekend terecht in de “Offload rugbycollectie” bij onze partner Decathlon. Klik op bovenstaand logo of op www.decathlon.nl

SENIOREN


Nog nooit gerugbyd…? Geen probleem!!! 

Veel mensen starten pas in hun studententijd met deze fascinerende sport, dus is er voor beginnende dames en heren (óók niet-studenten) en jeugd van 8 jaar tot 88 jaar, plek binnen onze vereniging.

Meetrainen om kennis te maken met de sport is altijd mogelijk. Schoenen met noppen (“voetbalschoenen”) , sportkleding en een bitje (mondbescherming) zijn voldoende. Een bitje en een paar sokken is verkrijgbaar op de club.  Als starter kom je goed voor de dag met een stevige sportbroek, een stevig sportshirt, lange sokken, een regenjasje zonder rits, noppenschoenen en uiteraard een bitje. Daarnaast is een bidon handig om wat water mee te nemen naar de trainingen!  Voor andere spullen kun je uitstekend terecht in de “Offload rugbycollectie” bij onze partner Decathlon. Klik op www.decathlon.nl

Je kunt maximaal 3 keer vrijblijvend en gratis meetrainen.

Studenten met een sportkaart van UM krijgen korting op de clubcontributie. Voor meer info klik op het logo van UM SPORTS.
We zorgen dat je op een veilige en leuke manier snel de basis van de sport onder de knie krijgt. En ben je er aan toe… dan kun je zomaar je eerste rugbywedstrijd gaan spelen.

Senioren trainen op dinsdag van 18:45 tot 20:45 uur en op donderdag van 20:00 tot 22:00 uur.