Aw zek EMRC oorspronkelijk
kampioen80-81
EMRC1-1982
onder20-88
kampioen1989
Aw zek tourfoto
Aw zek MRC 1988
977338_621788724562847_1626446716_o
Aw Zek Maraboes Praag 1992
Aw zek Maraboes 1994
Aw zek Maraboes 1999
Aw Zek OMA 2000
Aw Zek eerste poging
PlayPause
Aw zek EMRC oorspronkelijk
kampioen80-81
EMRC1-1982
onder20-88
kampioen1989
Aw zek tourfoto
Aw zek MRC 1988
977338_621788724562847_1626446716_o
Aw Zek Maraboes Praag 1992
Aw zek Maraboes 1994
Aw zek Maraboes 1999
Aw Zek OMA 2000
Aw Zek eerste poging

Beste Aw Zek

Guido Koonen opperde onlangs het idee om met de Aw Zek in 2025 op trip te gaan naar bijvoorbeeld een 6-nations wedstrijd in Engeland of Frankrijk. Op de oorspronkelijke mail eind december zijn een 12-tal positieve reacties gekomen. We willen ook via de website nogmaals aandacht vragen voor dit initiatief. 
Uiteraard zullen we jullie zeer tijdig informeren over de data, de mogelijkheden, eventuele overnachting(en), voorwaarden en prijzen voorleggen. Dus bij deze: heb je interesse, stuur even een mail naar media@maastrichtrugby.nl

Kompleminte
Herman en Huub

Wat een mooi afscheid, Dolphe!

We kijken elkaar aan… Welke kroegtijger wil nou niet op deze manier z’n stamkroeg uitgedragen worden?
Hoe simpel maar vooral indrukwekkend kan een afscheid zijn? Omringd door stamgasten van café Zondag, vrienden, bekenden, je vrienden van de rugbyclub. Verschillende werelden met een ding gemeen: Mensen die het glas met liefde op je heffen en herinneringen aan je ophalen. Het halfvolle bierglas op je kist zetten, natte bierkringen achterlatend op het hout van je kist. Het glas weer heffen op jou Dolphe, met tranen in de ogen, lachen om je streken, je gevreigel en je narigheid. Om je strijd, je solidariteit, het klaar staan voor de ander en vooral je vriendschap.

De verhalen uit ons gezamenlijk verleden, de verhalen die je samen met ons, met je vrienden tot op het laatste moment in de kroeg, in de stad en langs het veld geschreven hebt.
Ook het afscheid vanuit café Zondag zal één van die verhalen zijn die verteld blijven worden. Met al die verhalen en herinneringen is het onmogelijk te sterven.

Dolphe, Veer goon diech misse! 

Overlijden Charles – Sjarel – Hoofs

Charles -Sjarel- Hoofs, is vorige week vrijdag 19 mei, op 59-jarige leeftijd, aan de gevolgen van een hersenbloeding  overleden.
Charles was een groot liefhebber van rugby en alles wat daar op sportief en sociaal gebied bij hoort. Hij was vanaf halverwege de jaren 80 lid van de Maastrichtse Rugby Club en hij was sinds de oprichting van de Aw Zèk één van de kenmerkende en dragende figuren van ons gezelschap. Open, direct, zeer betrokken en zonder poespas.
Ook was hij  dik 20 jaar actief lid en een graag geziene gast bij Rugby Club Aachen en  heeft hij zelden een wedstrijd of bijeenkomst van de Oecher Old Boys gemist. 
RC Aachen schrijft bij zijn overlijden op hun facebookpagina het volgende:

Unser guter Rugbyfreund Charles Hoofs ist am vergangenen Freitag plötzlich und unerwartet verstorben.

Charles war langjähriges Mitglied des Maastricht Rugby Clubs und ist über die Euregio Old Boys vor fast 20 Jahren zu den Oecher Old Boys gestoßen. Seitdem hat er fast kein Spiel der Old Boys verpasst.

Sein letztes Spiel hat er erst vor knapp drei Wochen mit uns gegen die Oldies Rugby in Wiedenbrück bestritten, mit denen er auch eine langjährige Verbindung pflegte. Den Rugby Club Aachen hat Charles auch bei der Jugendarbeit unterstützt und so einen wertvollen Beitrag zur Entwicklung des Vereins geleistet.

Mit Charles verlieren wir einerseits einen Menschen, der sich sein Leben lang sehr leidenschaftlich für den Rugbysport in der Euregio Maas-Rhein und insbesondere für den Old Boys Sport eingesetzt hat. Andererseits verlieren wir einen sehr guten Freund, der durch seine geradlinige, offene und vertrauensvolle Art die Menschen verbunden hat, und das fließend fünfsprachig. Charles, Du wirst uns sehr fehlen. Unsere Gedanken sind bei deiner Familie. Maak et goed!

Voorafgaande aan het promotieduel MRC-LSRG op 25-5 werd 1 minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Sjarel.

Inschrijfformulier Aw Zèk

          [forminator_form id="4227"]

Korte terugkoppeling resultaten enquete 

Zoals we in november al hebben gemeld hebben meer dan 40 oud-spelers deelgenomen aan de enquête m.b.t. het weer wat meer betrokken raken bij de club.

75% van de deelnemers heeft daarbij aangegeven actief te willen worden hetzij op het veld, hetzij als social member. Onderstaand tref je de resultaten van de enquete aan.
Mooie resultaten waar we natuurlijk heel blij mee zijn.

Huub Rouvroye
Herman Klingestijn